Saturday, April 16, 2011

ohh yeahh ! dapat trainer free tetibe !

Assalamualaikum semua ..


waahh ..memang berabad jugak aku tak update blog neh .. hehe ...maklum lah dah las sem so quite busy laa uolls.. (padahal ade 2subjek je sem neh..hehe)... oke laa tamau cite sal update blog ke ape ke .. dah memang standard if masuk study je blog memang akan diabaikan . huu ... kesian blog aku ..


ehh tajuk entry neh apsal cmtuh ekk ? trainer free apelahh yang aku dpt .. free plak tuu .. aishhh .... ieqa ... ieqa ieqa ... mesti nak tahu kan kan kan ? hahha


korang suke main air tak ? suke takk ? aku suke ... tapi aku tak reti swimming and serious shit memang tak pernah belajar or teringin pon nak belajar swimming nih .. tapi aku suke main air .. haa camne tuh ? kang lemas tak pepasal kan .. Al-kisah nye begini .. semalam (15/4/2011) aku akan ingat tarikh nih sampai bile2 .. ! hee .. sukenye .. so that date is hari jumaat .. ye JUMAAT ! time bebudak KPM keluar outing laa beb ! u know .. =)
then aku n roomate aku .. sha, iffah, mek memang tak de nafsu pon nak kuar bandar .. so lepak je lam bilik .. ingat petang cikit nak pegi cari makanan kat pasar malam kat IM .. nak melantak puas2 since kami tak lunch pun .. pastuh puas2 sangat duduk saje kat bilik kami borak2 pasal swimming .. 


iffah : "beh nyow g mandi weyhh ..."
sha : "taw takpo ... sedak mandi panah2 nih.."
aku : "holahh ... jum lah g weyhh ... google nak mandi kat mane .. hotel ke .. kte masuk je wt dunno .. wt bajet kunun kte mmg check in kat situ .."


mek gelak je time nih ..


aku : "nanti kalau orang reception tuh tanye nak pegi mane kte cakap lahh i nak pegi mandi, bilik i kat atas !")


sume gelak kuat2 time nih .. aku kepelikan .. pastuh aku reveiew balik ape aku cakap tadi aku pon tersembur gelak join diorang .. HAHAH !


iffah : "jum ar weyhh .. g mandi.."
sha : "nak mandi kat ner .. haa kte google dulu lah .. kat kompleks ke oke gak.."
aku : "kompleks kat im neh.. weyhh, tapi aku mane reti berenang .. haha"


mek gelak ag... pastuh dye g mandi since tak mandi pagi lagi .. hahaa


aku, iffah, sha still berusaha cane nak g nak naek ape bagai .... last2 ejas kete pakcik guard .. eh abg guard kot sb muda ag tp kami panggil pakcik guard je .. hehehe .. ejas ounye ejas las2 dye kate 10minit ag sampai .. haa amik kau ! ape lagi kami berkejar g solat g siap2 sume .. kelam kabut time tuh .. cari tight laa nak pakai baju ape laa .. lucu jek ..


pas siap2 kami turun tunggu pakcik guard tuh ambik kami .. then nak dipendekkan cerita sampai lah kami di Kolam Renang Kompleks Sukan Indera Mahkota .. haa nak tayang gambar jap .. 


pic from google



oke ... fyi, bayaran masuk hanya RM2 untuk 2jam sahaje .. okelahh berbaloi-baloi jugak .. kami excited je nak masuk .. masuk2 mula kami lalu kat pool kanak2 .. then nampak budak tuh pakai surf board .. lam hati aku, "aku kene pakai tuh jugak.. kang tade la lemas aku.. huu".. jalan lagi .. sampai lah pool orang dewasa .. actually not-so-pool.. nih tempat budak2 swimmer or athlete training .. so pool dye sebijik cm pool yang korang tengok dalam TV mase sukan SUKMA tuu .. huhu.. tapi sempoi, mandi jugak laa dah sampai kan even tak pandai swimmming .. hahah


iffah dengan sha memang pandai lah swimming .. mek pon pandai gak tapi since air tuh dalam sangat dye pon gune surf board tuhh teman aku . HAHA! aku pakai sebab tak reti balance badan ag .. aku syok je tengok sha n iffah swimming siap menyelam lagi .. urgghh ! aku pon nak buat jugak .. busan lah asyik berjalan dalam air .. *sigh ..


aku pon suh iffah ajar .. sha pon ajar gak .. try punye try aku takleh balance diri .. PLOOOP !! aku terbalik camne tak ingat .. yang pasti aku dah lemas n tertelan banyak gak air .. aku bangun peluk sha terbatuk-batuk kuat giler  (tak peduli dah orang tengok ke ape .. ade aku kisah?) .. diorang dah panik .. aku batuk tersedak makin kuat .. last2 aku sendawa ... ERRKKKK !! pastuh aku gelak .. hahaha... diorang pon gelak .. lucu je .. tapi merah la mate aku, memang banyak jugak air aku telan .. hahah .. tapi sume tuh tak mematahkan semangat aku .. aku still ag suh sha ajar aku swimming style menyelam tuhh .. bez kowt!


then, tak lame pakcik jage kawasan tuh lalu, dye cakap kat aku ..


pakcik : "awk kalau nak selam cmtuh kene lembutkan badan jangan keras cmtuhh..."


alamak ! malu aku .. pakcik nih duk perhati  aku ke ? hahaha .. aku ckp oke jelah.. then aku truz berlatih lagi dengan sha . aku tahan nafas oke je lame gak dalam air.. juz tak reti nak apung badan je ag .. mek n iffah time neh dah syok layan mandi .. tak lame tuhh pakcik tuh datang ag .. tbe2 dye cakap nak ajar aku .. aku dalam hati heppy la kan ... hahah ! cam tak caye je ... mesti pakcik nih kesian kat aku .. *sigh


1st step dye ajar care nak apung badan .. try punye try 1st step lepas !
2nd step dyeajar care nak kuak kan kaki .. try punye try 2nd step lepas ! tapi aku gune surf board ag .. hahha
3rd step is killing step ! pakcik tuh suh aku buang surf board tuh .. percaye pade diri dye cakap ! alamak ! sudah da laa .. mampos la aku ! camne aku nak apungkan badan gini .. hahaah ! aku try la gak kan sebab aku memang nak pandai sangat .. mule2 aku try, badan aku nak terbalik .. try ag .. nak lemas .. try ag .. nak tersungkur ke depan ! urghhh ! sangat mencabar kewibawaan aku oke ! hmm .. aku pon try ag and finally ... hahh ! i did it !! aku swim jauh giler .. bile aku naik je ke permukaan tengok eh , jauh dak aku swim rupenye ! hahaah .. seronok giler ! Alhamdulillah .. cepat aku dapat .. 


then time's up .. pakcik yang ajar aku tadi tuh tiup wisel suruh sume naik .. aku pon cakap la berbanyak terima kasih kat pakcik tuh .. hehe .. pastuh sha cakap .. "bagus ieqa nih .. cepat belajar.. cepat giler ...bape minit je pon..", aku pon senyum jelah .. *senyum puas ! hee .. kami pon siap2 mandi bersihkan badan .. pasnih nak g pasar malam plak .. 


tuh lah pengalaman yang aku takkan lupe .. lepas nih kene lah g swimming selalu .. buleh jadi a new activity for weekend aiyte ? hee ..






sshh : pic kami tade sebab masing2 muka sakai time nih .. hahah

2 comments:

ieqa said...

Ngaaaaa Mieqa dh pandai sikit2 swimming!
Tahniah2! hehe
Ieqa tak brani2 lagi nk try swimming, takut lemaaaas! huhu

ieqa zulaica said...

hehe .. tak pandai mane .. 1 skill je baru tahu .. huhu .. try la ieqa .. tak lemas . bez main air wooo =)

Much Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers